English (United Kingdom)Ελληνικα

International Music Festival EVMLIA

christoshatzis.jpg

Κοινωνικά δίκτυα

Πατήστε ένα κουμπί και μοιραστείτε αυτή τη σελίδα με τους φίλους σας στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Χορηγός

FRIKTORIA Data Center Services
Ο ιστοχώρος του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ "Ευμέλεια" υποστηρίζεται με την Χορηγία της FRIKTORIA Data Center Services

Home
Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ "Ευμέλεια"

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Ευμέλεια», που ολοκλήρωσε ήδη τον Απρίλιο 2015 την 4η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσης και αμέριστης υποστήριξής του από το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου και πάντα υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση του διαπρεπούς Βολιώτη πιανίστα Ντίνου Μαστρογιάννη, αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς όχι μόνο για τη Μαγνησία αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, αφού είναι ένα από τα πρωτοποριακότερα μουσικά φεστιβάλ των τελευταίων ετών. Διοργάνωσε μέσα σε 4 χρόνια 32 συναυλίες (ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συναυλίες με ορχήστρες), εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα (τουλάχιστον όσον αφορά ένα φεστιβάλ κλασικής μουσικής) την απευθείας μετάδοση όλων των συναυλιών παγκοσμίως μέσω Διαδικτύου με τη βοήθεια της εταιρείας Friktoria ή/και διαθέτοντας σχεδόν όλες τις συναυλίες του για ελεύθερη αναμετάδοση σε βίντεο μέσω Διαδικτύου.

Περισσότερα...
 
Μήνυμα του Τακάσι Γιοσιμάτσου στο Φεστιβάλ "Ευμέλεια" V

Με τιμά βαθύτατα το γεγονός ότι το έργο μου πρόκειται να παρουσιαστεί στο μουσικό Φεστιβάλ σας στην Ελλάδα, τον τόπο που γεννήθηκε η δυτική μουσική, την οποία Ελλάδα τόσο αγαπώ και θαυμάζω.

Αν και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιαπωνία, όταν ήμουν στην εφηβεία είχα γοητευτεί από τη δυτική κλασική μουσική και άρχισα να γράφω μουσική ο ίδιος. Η Ιαπωνία έχει μουσική με ιστορία χιλιάδων ετών, και όταν ήμουν νέος ήταν η εποχή της ροκ. Αλλά εμένα με συνεπήρε ο ήχος των ορχηστρών και, έχοντας την πεποίθηση ότι υπήρχε ένας τρόπος για να κάνω όλη αυτή τη μουσική κατανοητή με το σύστημα του "πενταγράμμου" το οποίο εκφράζει αυτόν τον ορχηστρικό ήχο, επέλεξα να γίνω συνθέτης.

Περισσότερα...
 
Ρομπέρ Σελιτρέννυ, Δ/ντής Ορχήστρας

 

Ρομπέρ ΣελιτρέννυΟ διάσημος Ελβετός μαέστρος και φιλέλληνας Ρομπέρ Σελιτρέννυ γεννήθηκε στη Γενεύη. Σπούδασε βιολί στα Κονσερβατουάρ της Νυρεμβέργης, του Μιλάνου και της Γενεύης με τους Χόρβατ, Μικελάντζελο Αμπάντο και Κορράντο Ρομάνο. Το 1975 πήρε ένα λαμπρό Δίπλωμα στη διεύθυνση ορχήστρας από το Κονσερβατουάρ της Βέρνης. Οι δάσκαλοί του ήταν οι Φράνκο Φερράρα, ο οποίος τον θεωρούσε έναν από τους καλύτερους μαθητές του, και ο Ρομπέρτο Μπέντζι, του οποίου υπήρξε βοηθός για πολλά χρόνια.

Περισσότερα...
 
Στόλε Κλέϊμπεργκ: τιμώμενος συνθέτης (Ευμέλεια VI) 2018

Στόλε ΚλέϊμπεργκΟ Στόλε Κλέϊμπεργκ είναι ένας διακεκριμένος Νορβηγός συνθέτης με αξιοσημείωτη φήμη. Τα έργα του παίζονται ευρέως στη Νορβηγία και το εξωτερικό, ενώ έχει δεχθεί αναθέσεις έργων από περίφημες ορχήστρες, μουσικά σύνολα και μεμονωμένους καλλιτέχνες. Η μουσική του έχει σημαντικά αποτυπωθεί μέσα από CD, και διάφορα από αυτά τα CD έχουν πάρει σημαντικές εγκωμιαστικές κριτικές σε διεθνές επίπεδο.
Η μουσική του Κλέϊμπεργκ χαρακτηρίζεται από μια έντονα  ευδιάκριτη μορφή εκτεταμένης  αίσθησης της τονικότητας, καθώς και από σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρειες των ηχοχρωμάτων. Αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνονται κυρίως στα ορχηστρικά του έργα, συμπεριλαμβανομένης της 1ης Συμφωνίας, του έργου "The Bell Reef", καθώς και του Κοντσέρτου για Βιολί, έργου που έχει ηχογραφηθεί στο CD "Treble and Bass - Κοντσέρτα του Στόλε Κλέϊμπεργκ" με σολίστ τη βιολονίστρια Μαριάννε Τόρσεν. Το CD αυτό προτάθηκε για Βραβείο Grammy.
Τα μεγάλα έργα του Κλέϊμπεργκ (με τη μορφή του ορατορίου και της όπερας) αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της συνθετικής παραγωγής του.

Περισσότερα...
 
Ευμέλεια V | 15-22 Απριλίου 2016 - Γενικό Πρόγραμμα

Λιωμένο όνειρο1) Συμφωνική Ορχήστρα της Νις (Σερβία) - 15.04.2016
Δ/ντρια ορχήστρας: ΜΙΛΕΝΑ ΙΝΙΑΤΣ (Σερβία) / Σολίστ: ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πιάνο (Βόλος-Ελλάδα)
έργα: F. Meinders & A. Leonova (έργα αφιερωμένα στον Ντίνο Μαστρογιάννη / Α' παγκόσμια εκτέλεση, Gershwin, μουσική από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλ (B. Hermann, E. Morricone, N. Rota, J. Williams, A. Llloyd-Webber, K. Badelt

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου

Περισσότερα...
 
Νέϊ Ροζάουρο - Ο "βασιλιάς" των κρουστών

 

Νέϊ Ροζάουρο

Γνωρίζοντας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που πληροφορούμαι ότι το Φεστιβάλ «Ευμέλεια» θα πραγματοποιηθεί ξανά.

Ο Ντίνος Μαστρογιάννης είναι ένας πολεμιστής, κάνει αυτό το σημαντικό Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί ξανά, και φέρνει περίφημους μουσικούς διεθνούς φήμης στο κοινό του Βόλου και των περιχώρων.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω στη φετινή διοργάνωση και είμαι σίγουρος πως η μουσική που θα παρουσιαστεί θα είναι κορυφαία.

Νέϊ Ροζάουρο

Σολίστ κρουστών και συνθέτης - Μαϊάμι, ΗΠΑ, 25.2.2913

Περισσότερα...
 


Developed by LiquidMinds | Powered by Friktoria.com | Valid XHTML | Valid CSS.